Utbildning i finska och doktorsexamen i Finland

"kurser i finska" och "material för att förbereda sig för läkarexamen i finska".

I Finland bör du också studera finska som läkare. 1. Börja dina studier i finska samtidigt som du får din läkarexamen erkänd. Du hittar och flyttar till en finskspråkig läkarpraktikplats i Finland. Gör de finländska likvärdighetsproven i Finland. Detta är det bekvämaste och snabbaste sättet att klara erkännandet. Du bör dra nytta av tidigare erfarenheter, frågor och grupparbete.

Så snart det är möjligt kommer vi att dela information om "utbildning i finska" och "förberedelser för finska läkarundersökningar" för läkare. Glöm inte att följa de sociala medierna för turkiska läkare från Finland: Läkare i Finland.


Sommarskolor vid universitet

Du kan anmäla dig till onlinekurser i finska vid sommarskolorna vid Helsingfors universiteteller sommarskolorna vid Tammerfors universitet. Du kan anmäla dig till kurser på dessa söksidor, där du hittar språkkurser för alla nivåer, från så korta som 2 veckor till så intensiva som 10-tals timmar per vecka.


Kurs i finska på nätet för turkiska läkare

Klicka här för att komma till sidan om utlysningen av kurser i finska för turkiska läkare som är bosatta utanför Finland och för att ta del av detaljerna.


Gratis utbildning i finska på nätet

En sida med ämnen som introduktion till språket, alfabetet, grundläggande dialoger, några dialekter/dialektanvändningar...osv. Gratis webbplatser och program listas. Klicka här för att komma till webbplatsen.


Gratis mobilapplikation och databas

ClozeMaster, som också har en gratisversion, använder tatoeba, en översättningsdatabas med öppen källkod. Klicka här för att installera Clozemaster-programmet.


Gratis/betalda appar för inlärning av blandade språk

Duolingo, Drops, Mondly, Lingualeo, Memrise-applikationer


Finska ordböcker på nätet

Du kan använda det finska språket genom att aktivera det finska språket i inställningarna för språkalternativpå webbplatsen Seslisozluk.net.

Kieli.net är en bra gratis ordbok på nätet där du kan söka efter ord i finska texter, även i böjd form.

https://tr.bab.la/fiil-cekimi/fince/ är en ordbok som utmärker sig med liknande funktioner.

Du kan också använda Wiktionary.org och Glosbe.com för att slå upp alla böjningar av det finska ordet.


Finsk Kareoke

Förutom kurser och övningar kan du använda finsk karaoke som en extra metod. Du kan besöka webbplatsen där du kan öva finsk karaoke med sånger, videor osv. https://lyricstraining. com/fi/.


Hitta vänner som har finska som modersmål och som är intresserade av språkundervisning

Använd appar som HelloTalk för att hitta personer med finska som modersmål som kan lära dig sitt modersmål. Skaffa vänner som är infödda finländare och öva.


Rekommenderade Youtube-kanaler

Våra turkiska läkarkollegor som bor i Finland gör utbildningsvideor om "finska för nybörjare". De har producerat och fortsätter att producera mycket värdefulla videoklipp för språkträning.

Det finns "Online Finnish Training Videos" med stöd för turkiska språket i Open Education flavour. Glöm inte att följa Dr Öners och Dr Tulays Youtube-kanal för att lära dig finska och granska alla videor.

Dessutom har lärare Selim lärare "Online Finnish Training Videos". Glöm inte att följa Selim Finnish Lessons kanal och granska alla videor.


Rekommenderad bok för undervisning i finska

"Suomen Mestari är också en referensbok för språklärare. Du bör hitta PDF- och ljudfiler på Google och hämta dem. Efter en 5-10 minuters googlesökning kan du lägga till en resurs i ditt digitala bibliotek.


Frågor om tidigare medicinska erkännanden från tidigare perioder

Medicinska erkännandekontroller på finska samlas ständigt in. Den här resursen med tidigare provfrågor och svar hjälper dig att klara proven. Du kan få tillgång till alla tidigare provfrågor och svar genom att klicka på Googe Drive-länken.


Finska tv-serier som rekommenderas för läkare

Finska läkarserier som du kan titta på med en VPN för att förbättra ditt språk

Syke: https://areena.yle.fi/1-3148871

Elossa 24: https://areena.yle.fi/1-3783740

Aamutohtori: https://areena.yle.fi/1-1491828

Kandit: https://areena.yle.fi/1-3146793


Lämna ett svar